Želvičky 9.-13.9.2024-Vítejte ve školce

Druhý zářijový týden se nesl ve znamení poznávání školky a kamarádů a opakování všeho, co jsme se už naučili. Protože se téměř celý týden nesl ve znamení deště, zazpívali jsme si u klavíru písničku Prší, prší. Za pomoci dřívek jsme zkoušeli, jak takový deštík zní, když si na něj zahrajeme sami.
Protože si ještě nepamatujeme jména všech kamarádů, zahráli jsme si papučkovanou, kde jsme poznávali papučky kamarádů a snažili jsme se je pomocí fixy spojit k sobě. Abychom si procvičili, jaká značka na nás ve školce čeká, namalovali jsme si obrázek, na kterém jsme vytvořili domeček pro naše značky.
Středa se pak nesla ve znamení angličtiny. Proběhla první hodina, kde jsme se seznámili s medvídkem Spookym, který nás bude hodinami provázet. Společně jsme se naučili jak se v angličtině představit a do mikrofonu jsme zvládli říct : Hello, I am …Zahráli jsme si také na roboty a vyzkoušeli jsme si pokyny v angličtině (sit down, stand up, run, jump, show me dog, …). Abychom z toho měli co největší zábavu zatancovali a zazpívali jsme si při písních (Super simple songs) veselé taneční kreace ( Walking, walking, Head, shoulders, knees and toes, If you are happy clap your hands, …). Své první anglické krůčky jsme zakončili pracovním listem, kde jsme namalovali sami sebe.
Protože ve čtvrtek a pátek bylo opravdu ošklivě a vydatně pršelo, vymýšleli jsme nejrůznější aktivity ve třídě. Hodně jsme cvičili, tancovali a zpívali, ale také relaxovali. Byl to zase báječný týden a moc se těšíme na další školková dobrodružství!

Za kolektiv učitelek třídy Želvičky – Marie Vaňková